Plněné lilky - postup přípravy
Neuvěřitelně jemné plněné lilky osloví a překvapí nejednoho milovníka jedinečných pokrmů. V tomto receptu budeme kombinovat velké množství mletého masa s bohatou chutí lilku a další zeleniny. S náplní můžete samozřejmě experimentovat dle svých přání a lilek můžete naplnit prakticky čímkoli. To umožňuje nekonečné, dokonalé a úžasně lahodné improvizace.
Ingredience
Válečkem opatrně lilky poklepejte a jakoby vyválejte. Ve výsledku získáte elasticky měkké lilky.
Dejte si záležet, abyste nepoškodili slupku této jedinečné zeleniny.
Změkčený lilek podélně rozřízněte. K plnění tak dostanete prostornou kapsu.
Dejte lžíci soli do studené vody a ponořte tam lilky, aby nebyly hořké.
Poté si připravte náplň. Smíchejte dohromady sladkou a pálivou papriku, cibuli, česnek a mleté maso, sůl, pepř a podle potřeby přidejte bylinky, koriandr a další koření. Mírně stlačte lilky a vložte výslednou směs dovnitř. Pokud se ukáže, že náplň je příliš, můžete ze zbytků vytvořit masové kuličky. Vše dejte do pekáče, zalijte je rajčatovou šťávou a dejte je na 40 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Podávat je můžete teplé i studené a dostanete tak do svých dětí více zdravé a vynikající zeleniny.