Zeleninová směs do polévek - postup přípravy
Pokud rádi vaříte a do polévek a pod maso používáte často zeleninu, díky tomuto receptu budete mít nejen vlastní pestrobarevnou a chuťové bohatou směs na zimu, ale předejdete rovněž situacím, kdy zeleninu do receptu opravdu potřebujete, ale doma zrovna žádnou nemáte.
Ingredience
Všechny druhy zeleniny uvedené v receptu, případně i ty, které jste si přidali, nakrájejte na malé kostičky.
Petržel a kopr nasekejte najemno. Vše smíchejte, a nakonec přidejte sůl. Výslednou směs znovu důkladně promíchejte.
Vezměte si čisté, vařící vodou vymyté láhve s víčkem a naplňte je připravenou směsí. Pak stačí jen láhve uzavřít a uložit do ledničky nebo na jiné vhodné místo, kde je chladněji, například do spíže.
Zelenina do polévky nebo pod maso je tak připravena a můžete ji začít používat. Když budete zeleninu potřebovat, stačí lžící nabrat potřebné množství. Vzhledem k velikosti kousků a konzervaci je její výsledná příprava krátká.
Jen nezapomeňte na vyšší obsah soli. Z toho důvodu je třeba před případným dalším dosolením nebo dochucením daný pokrm nejprve ochutnat.