Retro bramborový salát - postup přípravy
Vydatná příloha k pečenému či grilovanému masu nebo jednoduchý a zdravý hlavní chod. To vše může být ruský zeleninový salát, na něhož vám dnes přinášíme recept. Je velmi jednoduchý na přípravu a přitom zároveň i velmi chutný. V jednoduchosti je totiž krása a tento recept toto okřídlené klišé jenom potvrzuje. Vneste svěží vítr do svého jídelníčku a tento salát si připravte. Slibujeme vám, že budete spokojeni.
Ingredience
Rajčata, papriku a okurku důkladně umyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami od zbytkové vody, abyste si do salátu nezanesli nadbytečnou vlhkost. Ta by se negativně podepsala na jeho celkové konzistenci, což by nebylo ani chutné, ani pěkné na pohled.
Oba druhy zeleniny nakrájejte na menší kostky a vsypte je do velké salátové mísy. Cibuli oloupejte, rozkrojte na poloviny, nasekejte ji na jemné kostičky a přidejte ji do misky s rajčaty, okurkou a paprikami.
Do menší misky nalijte zakysanou smetanu, přidejte k ní nasekaný kopr a dobře promíchejte. Pokud chcete, můžete salát ještě dochutit solí a pepřem, popřípadě k němu přidat malou lžičku hořčice či dokonce láku od okurek, případně lžičku citrónové šťávy. To vše dodá výslednému salátu novou a neotřelou příchuť.
Všechny ingredience dresingu důkladně promíchejte a vylijte ho do mísy s pokrájenou zeleninou. Vhodným nástrojem pak salát zamíchejte tak, aby se veškerá zelenina obalila smetanovým dresingem, nechte aspoň hodinu vychladit v lednici a podávejte.
Dobrou chuť.