Nepečený kakaový dort s banány - postup přípravy
Nepečené dezerty jsou mezi hospodyňkami velice oblíbené. A koneckonců i mezi strávníky. Většinou v nich hrají hlavní roli velmi oblíbené a lahodné přísady, které dodají dezertu neopakovatelnou chuť. My bychom vám dnes rádi představili jeden takový dortík. Je z kakaového vařeného těsta a doslova napěchovaný sladkými banány. Navíc je to i dezert velmi pohledný, a tak jej velmi dobře využijete i pro slavnostnější příležitosti. Slibujeme vám zaručený úspěch.
Ingredience
Krém
Do rendlíku nalijte mléko a rozmíchejte v něm tři polévkové lžíce kukuřičného škrobu. Přidejte kakao a cukr, dobře promíchejte a směs postavte na kamna. Zahřívejte mléčnou směs na střední teplotu, dokud ji nepřivedete k varu. Poté do kastrůlku přidejte máslo, nalámejte do ní čokoládu na vaření a míchejte, dokud se obojí nerozpustí a nevytvoříte jednolitou hmotu.
Připravte si kulatou dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi a vyložte ji pečicím papírem. Dno dortové formy vyložte máslovými sušenkami. Nemusejí na sebe nijak příliš lícovat, až dort ztuhne, bude perfektně držet pohromadě i tak. Na sušenky pak vylijte kakaovou hmotu z hrnce a na vršek vyskládejte banány, které jste předem oloupali a nakrájeli na kolečka.
Takto připravený dortík vložte do ledničky vychladit a uležet po dobu jedné až dvou hodin, může být ale i déle, třeba přes noc. Díky tomu se také sušenkový korpus krásně nasákne vlhkostí a bude velmi lahodný a bude se snadno odkrajovat i lžičkou.
Nakonec ze ztuhlého dortíku sejměte boční kroužek dortové formy, s pomocí podkladového pečicího papíru dort přeneste na tác nebo talíř vhodné velikosti a můžete jím ozdobit svou nedělní tabuli, naporcovat a podávat se šálkem voňavého čaje nebo kávy.
Dobrou chuť.