Mini rohlíčky s džemem - postup přípravy
Kdo by neznal jemné a křehoučké croissanty. Nyní vám přinášíme recept na podobnou mini verzi s džemem, který se bude hodit zejména na sváteční období. Tyto rohlíčky si zamiluje každý, kdo ochutná. Na přípravu nejsou nijak zvlášť složité.
Ingredience
Mixérem si vyšlehejte v míse změklé máslo spolu se žloutky, vanilkovým extraktem, špetkou soli a poté přidejte i řecký jogurt. Postupně do směsi ještě přisypávejte hladkou mouku, která bude prosátá přes jemné sítko. Ze všech surovin nakonec vypracujte hladké, měkké a nelepivé těsto. To zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice na půl hodiny.
Po půl hodině těsto z chladničky vyndejte a rozdělte na dvě stejně velké části. Každou pak vyválejte na pomoučené pracovní ploše v plát tenký asi 2 až 3 mm.
Z těsta vykrajujte nožem menší čtverce, které plňte džemem.
Následně jednotlivé kousky zarolujte do rohlíčku a položte na plech vystlaný pečícím papírem.
Rohlíčky pečte cca 20 až 25 minut při teplotě 190 °C.
Až se rohlíčky upečou, vyjměte je z trouby a nechte zcela vychladnout.
Nakonec je posypte moučkovým cukrem a podávejte třeba s šálkem kávy nebo čaje. Můžete je v práškovém cukru i obalit. Kromě džemu můžete k plnění použít i mleté vlašské oříšky s cukrem, čokoládu, mák, nebo sladký tvaroh. Přejeme vám dobrou chuť.