Tajné triky šéfkuchařů: Proč vařit rýži s octem? - postup přípravy
Profesionální kuchaři mají svá tajemství. Léta zkušeností jim přinesla zajímavé zlepšováky, které jim ulehčují jejich profesionální život. S laiky se o ně ale obvykle nedělí. My jsme ale zapátrali a některé kulinářské triky pro zasvěcené jsme pro vás vyšťourali a v dnešním článku vám je přinášíme všechny pěkně pohromadě. Pojďte s námi nahlédnout šéfkuchařům pod pokličku!
Bílé víno v omáčce či jiných pokrmech můžete stejně dobře nahradit roztokem trochy octa a dvou čajových lžiček cukru.
Experimentujte s omáčkami: 1 čajová lžička sójové omáčky v polévce či guláši znatelně vylepší chuť i barvu vašeho pokrmu.
Při vaření rýže přidejte do vody jednu nebo dvě čajové lžičky octa. Zrnka se vám tak už nikdy nerozvaří a neslepí.
Krásně měkké maso na pánvi připravíte tak, že ho před přípravou potřete jedlou sodou a na pár hodin ho dáte do ledničky odpočinout. Před smažením sodu velmi dobře umyjte a upravte obvyklým způsobem. Jemnější steaky jste ještě nejedli!
Jak na nejchutnější palačinky? Připravte těsto, jak jste zvyklí, ale palačinky osmažte až později. Mezitím nechte těsto hodinu odpočinout v lednici.
Připečené kousky masa na pánvi nevyhazujte, ale použijte je jako základ omáčky. Je to zázračná přísada, která dodá plnou chuť a vůni vašemu pokrmu. Jen nalijte do pánve s přípečky trochu vody, vína, vývaru či omáčky, opatrně je seškrabejte z pánve a přidejte je do omáčky.
Domácí knedlíky nikdy nerozvaříte, když povrch těsta potřete vaječným žloutkem. To je brilantní trik!
Vaříte mrkev? Přidejte do vody v hrnci půl sklenice jablečného džusu a získáte neuvěřitelně aromatickou a pikantní zeleninu.
Chcete-li při smažení vytvořit na pokrmu extra zlatou a křupavou krustu, přidejte špetku moučkového cukru. Díky soli a pepři sladkost ani nebude cítit a té kůrčičce se nic nevyrovná!
Čerstvý chléb ukrojíte snadno a bez potíží, když použijete horký nůž.