Pudinkový krém - postup přípravy
Pudink je jednou ze základních náplní do klasických dezertů, která se běžně používá zejména ve vanilkové příchuti. Pudink, který připravíte ze směsi, nemusí dosahovat potřebné konzistence, proto je mnohem lepší vyrobit si vlastní podle následujícího receptu. Je velmi jednoduchý, rychlý a zaručeně s ním dosáhnete vždy perfektního výsledku. Kromě všech ingrediencí vyžaduje také, abyste měli k dispozici mikrovlnku.
Ingredience
Postup přípravy pudinkového krému je velmi jednoduchý a skládá se z následujících kroků:
- Připravte si menší mísu a nasypte do ní cukr a vanilkový cukr, hladkou mouku a sůl.
- Do směsi přidejte žloutky a mléko a důkladně promíchejte.
- Vložte promíchanou směs do mikrovlnky a ohřívejte 1 minutu.
- Poté směs vyjměte a opět promíchejte.
- Vložte znovu do mikrovlnky a nechte 1 minutu ohřívat.
- Po minutě zkuste směs opět promíchat, nemá-li dostatečně homogenní konzistenci, vložte ji opět do mikrovlnky.
- Po třetí minutě by měl být krém již hotový (nedosahuje-li potřebné konzistence, můžete postup ještě jednou zopakovat).
- Jakmile je směs dostatečně homogenní, vyjměte ji z mikrovlnky a přidejte máslo.
- Máslo do směsi důkladně vmíchejte tak, abyste zachovali její jednolitý charakter.
Takto připravený krém lze jednoduše roztírat na korpusy řezů, nebo jej vložit do zdobičky a zdobit jím trubičky, kremrole, nebo vytvářet ozdobné ornamenty na dorty. Pro dosažení kýženého tvaru je u zdobení potřeba nechat krém vychladnout za občasného míchání (aby na povrchu nevznikal škraloup).