Kouzelná pochoutka s krémem - postup přípravy
Jestli chcete potěšit své blízké skvělým dezertem, sáhněte po tomto receptu. Je jednoduchý a nepotřebujete k němu speciální ingredience. Stačí vytvořit korpus a zvlášť krém.
Těsto
Krém
Těsto připravíte tak, že smícháte veškeré ingredience dohromady a upečete na tři stejné části. Krém uděláte tím, že smícháte mouku s mlékem a vaříte do husté pasty. Po jeho ochlazení vmíchejte 18 dkg másla a moučkový cukr. Když je krém hotový, přisypte do něj vanilkový cukr, citronovou šťávu a žloutek. Vychlazený krém natřete na jednotlivé části upečeného korpusu, dejte vrstvy na sebe a dobře posypte vanilkovým cukrem.
Zkuste také nepečený cheesecake s nutelou
Klasický cheesecake zná určitě každý, stejně jako nutelu, kterou si nejčastěji mažeme na opečený toast nebo palačinky. Kromě toho ale může z těchto surovin vzniknout skvělý dort. Na tento recept budete potřebovat 250 g digestivních sušenek, 75 gramů změklého másla, 400 g nutely, kterou nechte povolit při pokojové teplotě, 100 g nasekaných lískových oříšků, 500 gramů krémového sýru a 60 gramů moučkového cukru.
Sušenky nalámejte do robota, přidejte máslo a plnou lžíci nutely – rozmixujte, až se začnou tvořit hrudky. Přidejte 25 g oříšků a mixujte dál, až vznikne hmota, která bude podobná vlhkému písku. Směs vyklopte do formy o průměru 23 cm a obrácenou lžící nebo rukou vymačkejte a roztlačte po dně do rovnoměrné vrstvy. Nechte ztuhnout v ledničce.
Dohladka utřete cukr s krémovým sýrem, přidejte zbylou nutelu a vše znovu utřete dohladka. Naneste na ztuhlý základ, posypte nasekanými oříšky a formu dejte zpátky do ledničky nejlépe přes noc.