Čokoládové řezy s krémem z mascarpone - postup přípravy
Tenhle dezert vás dostane do kolen, je totiž božský a chutná naprosto dokonale. Hodí se na slavnostní příležitosti i k nedělní kávě s přáteli. Lahodná krémová poleva zvaná ganache na povrchu činí z tohoto dezertu naprosto jedinečnou záležitost, proto jej vyzkoušejte ještě dnes! Rodina i přátelé vás totiž vyhlásí nejlepší cukrářkou široko daleko!
Těsto
Čokoládový krém
Krém s mascarpone
Na ozdobu
Začněte těstem, smíchejte vejce s cukrem a míchejte, přidejte mléko a olej a zase dobře zamíchejte. Vmíchejte do těsta mouku, kakaový prášek, ořechy a prášek do pečiva. Osolte. Dobře promíchejte těsto a nalijte do formy o velikosti přibližně 20 x 25 cm. Formu můžete vymazat tukem a vysypat krupičkou, případně vyložit pečícím papírem. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Čokoládový krém připravíte snadno rozdrobením čokolády a přidáním šlehačky, vařte ve vodní lázni a míchejte. Poté dejte chladit na 2 hodiny, před použitím rozmixujte robotem.
Na bílý krém si připravte kastrůlek, ponořte do vodní lázně a rozdrobte do něj bílou čokoládu, přidejte šlehačku a dobře míchejte. Po vypracování krému jej nechte 2 hodiny chladit, poté rozmixujte a vmíchejte mascarpone. Přidejte instantní kávu a míchejte.
Připravte si upečené těsto, potřete čokoládovým krémem. Poté naneste bílý krém z mascarpone a bílé čokolády. Na závěr potřete polevou, kterou si připravíte z mléčné čokolády a šlehačky ve vodní lázni. Můžete servírovat na dezertních talířcích se lžící šlehačky.