Rychlá pizza z pánve z plátků bílého chleba či veky - postup přípravy
Tento recept je velmi jednoduchý a jeho prostřednictvím si připravíte nejen skvělou snídani, ale také svačinu či večeři, která vám navíc pomůže se zbavit staršího chleba. Celá příprava pizzy by neměla zabrat více než 15 minut a suroviny pro její přípravu má obvykle každý z nás doma pro klasické vaření.
Ingredience pro:
4 porce
Ingredience
- Do hluboké mísy rozklepněte vejce, přidejte sůl a pepř a následně mléko a důkladně promíchejte.
- Chléb nakrájejte na plátky a zbavte kůrky (alternativně lze nakrájet veku na plátky nebo rohlíky na kolečka).
- Připravte si pánev, nalijte na ní olej a nechte ho rozehřát.
- Mezi tím si klobásu nakrájejte na kolečka a rajče na plátky.
- Chleba obalte ve vaječné směsi.
- Na rozehřátý olej rozložte pečivo tak, aby vytvořilo spodní korpus pizzy.
- Zalijte smažící se pečivo zbytkem vaječné směsi a pánev přikryjte pokličkou.
- Cibulku si nasekejte na malé kousky a nastrouhejte sýr.
- Pečte, dokud povrch korpusu nezezlátne, následně sejměte pokličku a otočte jej.
- Rozetřete na povrchu korpusu kečup, rozložte na něj klobásu a rajčatové plátky.
- Na klobásu a rajčata nasypte cibulku, strouhaný sýr a dosolte a dopepřete.
- Přikryjte pánev opět pokličkou a nechte pizzu péct, dokud se sýr zcela nerozpustí.