Slané kefírové palačinky s koprem a sýrem - postup přípravy
Slané palačinky v poslední době získaly na oblibě. A není divu. Jemné palačinkové těsto si o slanou variantu přímo říká, nehledě na to, že jde o celkem univerzální záležitost, která velmi dobře pasuje k nejrůznějším druhům náplní od masové až po bylinkové tvarohy. Dnes vám proto přinášíme jeden velmi zajímavý recept na slané palačinky, které se připravují z kefírového těsta, jsou dochucené zelenými bylinkami, trochou česneku a sýrem. Je to tak skvělá kombinace, že vlastně žádnou nádivku ani nepotřebuje. S ní ale samozřejmě budou ještě mnohem lepší.
Ingredience
Do misky vyklepněte vajíčka a přidejte k nim jednu polévkovou lžíci cukr. Prolisujte k nim dva stroužky česneku. Přidejte najemno nasekaný (omytý a osušený) kopr a půl čajové lžičky soli a metličkou všechny přísady důkladně prošlehejte do hladké a jednolité směsi. K té pak přilijte studený kefír a vodu, půl lžičky jedlé sody a znovu promíchejte. Postupně po lžících do této směsi přisypávejte prosátou hladkou mouku a vymíchejte jemné těstíčko.
Pokud by bylo těsto příliš husté, přidejte do něj trochu vody. Pokud by bylo naopak příliš řídké a vodové, přidejte mouku.
Nakonec nastrouhejte na jemném (nebo i hrubém) struhadle sýr, který máte rádi, a přimíchejte ho do těsta. To pak nechte 10 minut při pokojové teplotě odpočívat. Když se na jeho povrchu začnou tvořit bublinky, můžete pokračovat v práci.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a když je horká, nalijte na ni těsto tak, abyste vytvořili tenkou vrstvu po celé ploše pánve. Smažte palačinky z obou stran dozlatova.
Dobrou chuť.