Smažená uzená niva s bramborem a domácí tatarskou omáčkou

i Zdroj fotografie: Ladislava Šatavová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Smažená uzená niva s bramborem a domácí tatarskou omáčkou - postup přípravy

Smažený sýr má v Česku dlouhou tradici, kromě klasického eidamu či goudy lze však použít i jiné druhy sýra. Paní Ladislava Šatavová připravuje smaženou uzenou nivu, doplněnou o domácí tatarskou omáčku.
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na kostky požadované velikosti a v osolené vodě je uvařte doměkka.

2. KROK

Domácí tatarskou omáčku připravte z kupované nebo domácí majonézy tak, že k ní přidáte lžíci láku z okurek, jednu nebo dvě jemně nasekané nakládané okurky, jednu lžičku plnotučné hořčice a jemně nasekanou cibuli. Tatarku dochuťte mletým černým pepřem a nechte vychladit.

3. KROK

Plátky uzené nivy obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance a osmažte je v pánvi s vyšší vrstvou oleje po obou stranách dozlatova. Osmažený sýr nechte okapat na ubrousku od přebytečného oleje a ihned podávejte s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou. Na ozdobu je můžete posypat jemně nasekanou jarní cibulkou.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 185 hlasů
Nahlásit chybu
100 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty