Brambory s mletým masem, cuketou a rajčaty - postup přípravy
Chtěli byste si připravit zdravý, a přitom chutný oběd? Pak vsaďte na brambory s mletým masem, cuketou a rajčaty. Doplníte potřebné vitamíny a skvěle sebe i rodinu zasytíte. Vše bude připravené během jedné hodiny.
Ingredience
Nejprve si uvařte brambory ve slupce. Měly by být napůl měkké. Poté sceďte vodu a po vychladnutí oloupejte. Následně brambory pokrájejte na plátky. Nyní si oloupejte i cibuli a nasekejte nadrobno. Tu osmažte na troše slunečnicového oleje dozlatova. V další fázi přidejte i mleté maso, sůl, červenou papriku a opékejte ze všech stran. Také si v misce smíchejte smetanu, hladkou mouku, lisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a nasekaný kopr. Z rajčat pak udělejte pyré.
K ruce si nyní vezměte pekáček a vymažte jej slunečnicovým olejem. Do něj vyskládejte brambory, na ně poklaďte orestované mleté maso s cibulí, zbylé naplátkované rajče a také plátky cukety. Vše přelijte rajčatovým pyré, smetanovou omáčkou s česnekem a vejcem, posypte strouhaným sýrem a pečte v troubě 25 minut při 250 °C.
Zapečené mleté maso s bramborami, cuketou a rajčaty podávejte teplé. Hodit se k porci bude i trochu zakysané smetany nebo třeba tatarská omáčka. Přidat lze i nakládanou zeleninku či salátek z čerstvé zeleniny. Přejeme dobrou chuť.