Kuřecí řízečky s restovanou zeleninou v medovohořčičné omáčce

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí řízečky s restovanou zeleninou v medovohořčičné omáčce - postup přípravy

Řízky v trojobalu jsou dobré. Miniaturní stripsy v kukuřičné krustě se zeleninou a kořeněnou omáčkou jsou ještě mnohem lepší. Je to zdravější varianta tradičního pokrmu v naprosto netradičním hávu, který ale nadchne i ty největší odpírače zeleninových pokrmů. Díky zelenině nepotřebujete ani žádnou další přílohu. Pokud však po ní toužíte, nebojte se použít vařené brambory či smažené bramborové hranolky.

Kuřecí prsíčko omyjte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ho příčně na malé a tenké plátky. Rozložte je na prkénku a paličkou je lehce naklepejte a z obou stran osolte a opepřete podle chuti. Nakořeněné maso nechte chvilku odležet.

Do misky vyklepněte vajíčko a vidličkou ho rozšlehejte do jednolité konzistence.

Kuřecí maso vyskládejte na talíř a zalijte ho vajíčkem. Rukama pak obsah talíře promíchejte tak, ab vajíčko obalilo z obou stran všechny plátky masa. Nakonec vše zasypejte kukuřičnou moukou a znovu dobře promíchejte.

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a osmažte na něm řízečky z obou stran asi 3 minuty dozlatova. Pak je sejměte z pánve.

Umyjte cuketu, odřízněte oba konce a oloupejte slupku. Překrojte ji na poloviny a ty pak rozkrájejte na diagonální plátky.

Umyjte červenou papriku, odstraňte stopku a jadřinec, rozkrojte ji na polovinu a nakrájejte na proužky.




Zeleninu vhoďte na pánev, ve které se předtím smažily řízky. Restujte ji asi 3 minuty, dokud nezezlátne. Pak ji osolte a pokračujte ve smažení.

Do menší misky nalijte dvě polévkové lžíce čisté sójové omáčky, přidejte půl lžičky hořčice a stejné množství rajčatové pasty. Doslaďte půlkou lžičky medu a smíchejte dohladka. Touto směsí pak zalijte zeleninu v pánvi a chvíli povařte.

Na zeleninu přidejte osmažené kuřecí řízečky, přiklopte pokličkou a pár minut vařte. V průběhu směs promíchejte, aby se maso obalilo omáčkou. Pak opět přiklopte a ještě chvilku duste maso doměkka.

Hotovou směs servírujte na talíř posypanou sezamovými semínky a podávejte.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 102 hlasů
Nahlásit chybu
50 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty