Vaječné sendviče - postup přípravy
Očekáváte v nejbližších dnech cennou návštěvu a stále nevíte, jak ji pohostit? Chybu zcela jistě neuděláte s těmito božskými vaječnými sendviči. Připravené je budete mít doslova bleskurychle. Pochutná si na nich nejen návštěva, ale i vy samotní.
Ingredience
Nejprve si nakrájejte chléb na tenčí plátky. Ty pak opečte na troše slunečnicového oleje z obou stran do křupava. Nyní si uvařte vejce natvrdo, nechte zchladnout v ledové vodě a poté oloupejte. V další fázi vajíčka nastrouhejte nahrubo do mísy a osolte dle potřeby.
V další fázi si opečené plátky chleba potřete loupaným česnekem, potřete majonézou a navrstvěte na ně strouhané vejce. Nakonec zasypte sendviče omytou a nasekanou jarní cibulkou, koprem a podávejte svým hostům s oblíbeným drinkem.
Přejeme dobré chutnání.
Tipy na závěr a recept na vaječnou pomazánku
Pokud vás výše uvedený recept nijak zvlášť nenadchnul, můžete na chlebové plátky navrstvit dokonce i vaječnou pomazánku. Nyní vám řekneme, jak připravit tu nejlepší. Je to velmi snadné. Potřebujete:
- vařená vejce: 3 ks
- plnotučná hořčice: 1 lžíce
- pažitka: dle chuti
- pomazánkové máslo: 2 až 3 lžíce
- majonéza: 1 lžíce (nemusí být)
- změklé máslo: 1 lžíce
- sůl: dle chuti
Vejce opět nastrouhejte nahrubo a v misce je smíchejte s plnotučnou hořčicí, nasekanou čerstvou pažitkou, pomazánkovým máslem, majonézou, obyčejným máslem a vajíčková pomazánka na chlebíčky či jednohubky je hotová. Naneste dle libosti na jakékoliv pečivo (chléb, veka, rohlíky) a podávejte.