Šťavnaté tvarohové knedlíky plněné meruňkami - postup přípravy
Pokud příliš neholdujete sladkým obědům, zkuste třeba pro jednou udělat výjimku. Určitě to ocení zejména ti nejmladší z vaší rodiny. Tvarohové knedlíky s meruňkami nelze zkrátka nemilovat. Jsou jemné, šťavnaté a dokonale zasytí.
Ingredience
Nejprve si vyšlehejte v míse vaječné žloutky do pěny spolu se změklým máslem. Pak přisypte hladkou mouku, trochu moučkového cukru, vložte měkký tvaroh a vypracujte hladké homogenní těsto, které bude držet tvar. Zabalte jej do potravinové fólie a dejte chladit do lednice na dvacet minut.
Po dvaceti minutách vyjměte z lednice tvarohové těsto a rozdělte jej na deset stejně velkých kousků. Každý kus pak plňte celou vypeckovanou meruňkou z konzervy (použít však můžete i půlky). Vhodné je do těsta zabalit i kostku cukru.
Dále si přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu a vařte v ní jednotlivé kuličky z tvarohu.
To bude trvat asi tak patnáct minut.
Uvařené knedlíky nechte okapat, obalte v drcených máslových sušenkách a poté podávejte dle preferencí. Hodit se bude k porci například sladká zakysaná smetana, mletá skořice s cukrem a rozpuštěným máslem, nebo třeba Granko. Přejeme vám dobré chutnání.
Místo meruněk pak můžete použít i nakládané broskve, čerstvé jahody nebo třeba lesní borůvky. Tvarohové knedlíky budou zkrátka chutné s jakýmkoliv oblíbeným ovocem. Pokud nemáte v oblibě knedlíky tvarohové, můžete si snadno zhotovit kynuté těsto.