Lahodné palačinky - postup přípravy
Představujeme vám recept na úžasně lahodné palačinky. Díky pečlivě vyladěnému receptu získáte těsto, které vám umožní připravit jemné a tenké palačinky bez přílišného úsilí. Podělíme se o recept, který si zaslouží mít své pevné místo v rodinné kuchařce a být předáván dál z generace na generaci.
Ingredience
Mouku smíchejte s vejci, cukrem a solí. Přidejte mléko a míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Na závěr přilijte do těsta smetanu a dobře promíchejte. Rozpusťte máslo v mikrovlnné troubě, ale nenechte ho vařit. Mělo by být jen tekuté, nikoliv však horké. Přilijte jej do hotového těsta a ihned přejděte ke smažení. Palačinky smažte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran. Vždy nabírejte těsto vhodnou naběračkou a zpočátku nalijte na pánev spíše méně těsta a snažte se jej více rozlít do stran, aby palačinka byla skutečně tenká.
Pokud budete vidět, že je těsta málo a nestačí k pokrytí celé pánve, přidejte trochu více. Palačinky nesmažte zbytečně dlouho – těsto je hotové v podstatě za pár minut, jde jen o to, aby získalo hezky zlatou barvu. Pokud palačinky přesmažíte, mohou být tuhé a ztratí svou nadýchanost. Hotové kusy pokládejte na ubrousek, aby z nich trochu odkapal tuk.
Určitě máte své oblíbené ingredience. Velmi dobře chutná kyselejší marmeláda, například rybízová nebo malinová, s trochou cukru a šlehačkou. Dále můžete zkusit kombinaci tvarohu, vanilky a třeba kokosu nebo najemno nasekaných ořechů. Chybět samozřejmě nesmí ani klasika pro děti – palačinka s nutellou. Nejlépe každopádně chutnají palačinky právě udělané. Je možné odložit je i do lednice na další den, ale bohužel už nebudou tak křupavé a lahodné.