Zavařené vepřové maso ve sklenicích - postup přípravy
Až ochutnáte tohle skvělé vepřové maso zavařené ve sklenicích, přestanete si kupovat masové konzervy v obchodech. Taková chuťovka přijde vhod při jakékoliv příležitosti. Konzumovat ji můžete jak na svačinku, tak i na večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si vepřovou krkovici očistíte, odblaníte a naporcujete tak, aby se vešla do půllitrových pečlivě vymytých sklenic.
Poté maso vložte do velké mísy. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte lisovaný česnek, sušenou majoránku, přírodní med, sůl, mletý černý pepř a dobře promíchejte. Nakonec vepřovou krkovici směsí řádně potřete ze všech stran a dejte marinovat do lednice přes noc. Maso tak natáhne skvěle všechny vůně a chutě.
Další den vyjměte marinované maso z chladničky a vložte do sklenic tak, aby zůstal volný prostor asi centimetr a půl od horní části.
Posléze nádoby zavíčkujte a vložte do velkého zavařovacího hrnce. Ten naplňte vodou z ¾. Zavařujte maso na mírném plamenu po dobu asi dvou hodin.
Nakonec sklenice opatrně chňapkou vyjměte a nechte vychladnout. Domácí masové konzervy skladujte v lednici nejdéle po dobu jednoho měsíce.
Zavařenou vepřovou krkovici konzumujte například s čerstvým kváskovým chlebem, kyselými nakládanými okurkami, cibulkami, plnotučnou hořčicí, s kečupem, čerstvým strouhaným křenem nebo čalamádou. Hodit se jako pečivo bude i rohlík nebo houska. Přejeme dobré chutnání.