Pusinky s limetkovým krémem a kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Vícevrstvý dort nebo koláč je velké dobrodružství, které si ne každá žena dokáže představit. Ale nemusíte to vždy trvat dlouho, než něco podobného připravíte. Náš recept je toho jasným důkazem. Je rychlý, neobvyklý a vynikající. Vyzkoušejte tento dortík s limetkovým krémem a kondenzovaným mlékem. Vypadá to nádherně a je to dost jednoduché. Základna vyžaduje křehké sušenky a máslo. Další vrstva je neobvyklý krém z kondenzovaného mléka. A poslední část dezertu je klasická pusinka. Koláč má skutečně fantastickou chuť a přitom jeho příprava není vůbec složitá. Vaše rodina i přátelé budou nadšení!
Ingredience
Rozdrťte sušenky na drobky. Rozpusťte máslo a promíchejte se sušenkami. Výslednou hmotu rozložte na vymaštěnou formu o průměru 24 cm. Dejte formu na 15 minut do lednice.
V tuto chvíli oddělte žloutky od bílků. Přidejte žloutky do kondenzovaného mléka a šlehejte 7 minut. Limety dobře umyjte a podlijte vroucí vodou. Kůru z 3 limet nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte šťávu z ovoce, poté odměřte 125 ml a přidejte do kondenzovaného mléka.
Nalijte krém na sušenky. Poté dejte dort s limetkovým krémem do trouby po dobu 25 minut na 180 stupňů. Vyšlehejte bílky se solí, postupně přidávejte cukr a prášek do pečiva, dokud nebudou silné. Poté přidejte směs do cukrářského sáčku a udělejte na povrch koláře pusinky.
Dejte koláč do trouby na další 2 – 3 minuty při 250 stupních, aby se pusinky upekly. Hotový dortík je třeba po upečení nechat vychladnout. Dezert bude vypadat elegantně, takže ho můžete naservírovat i návštěvám. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!