Bramborová omeleta - postup přípravy
Tohle jídlo potěší jak vegetariány, tak i milovníky rychlých a snadných receptů. Bramborovou omeletu oceníte třeba jako bezmasou večeři nebo přílohu k masu. Je velice chutná a připravenou ji budete mít do deseti minut.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory a pečlivě je omyjte vodou. Poté osušte papírovými utěrkami a pokrájejte na velmi tenké plátky. Nyní si vymažte pánev dostatečným množstvím másla a vyskládejte do ní bramborové plátky. Pak osolte, opepřete a okmínujte dle potřeby a přiklopte poklicí.
Brambory opékejte a zároveň duste asi pět minut. Nakonec je přelijte rozšlehanými vejci a vytvořte jakousi omeletu. Ta by měla být dozlatova opečená z obou stran. Omeletu jednoduše převrátíte, když na pánev položíte talíř a překlopíte ji.
Servírování bramborové omelety
Upečenou bramborovou omeletu podávejte ihned teplou. Ochutit jí můžete buď dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku, nebo třeba kečupem. Hodit se bude k pokrmu i čerstvý zeleninový salátek nebo nakládaná zeleninka. Přejeme vám dobré chutnání.
Jak je možné bramborovou omeletu vylepšit?
Chcete si připravit skutečně vydatné jídlo, které bude chutnat i masožravcům? Pak do omelety zakomponujte třeba plátky šunkového salámu, kolečka oblíbené klobásky, nebo kousky libovější slaniny.
Skvělý bude v omeletě i strouhaný tvrdý sýr typu čedar nebo také parmezán. Milovníci bylinek zase ocení jemně nasekanou čerstvou petrželku, pažitku nebo libeček. Těmito surovinami pokrm dokonale provoníte a dodáte skvělou chuť. A v neposlední řadě lze přidat i kousky žluté či červené cibule.