Kanadská vepřová žebra - postup přípravy
Pečená vepřová žebírka jsou vhodná například k rychlé večeři pro celou hladovou rodinu. S tímto receptem si připravíte taková, která jste ještě nikdy neochutnali. Už po prvním soustu budete štěstím bez sebe!
Ingredience
Začněte s přípravou marinády na vepřová žebra. Do větší mísy si vlijte jablečné pyré a promíchejte jej se sladkým kečupem, hnědým cukrem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sušeným česnekem, mletým pepřem, sladkou mletou paprikou a mletou skořicí.
Marinádu posléze naneste na vepřová žebra a pečlivě promíchejte. Maso můžete nechat klidně naložené v marinádě i přes noc (v lednici).
Pečení kanadských vepřových žeber
Marinovaná vepřová žebra vyskládejte následně do pekáčku, rovnoměrně rozprostřete, přikryjte alobalem a dejte péct do ideálně předehřáté trouby na cca 50 minut při teplotě 200 °C. Poté sejměte alobal a dopékejte asi půl hodiny, aby se vytvořila křupavá kůrka na povrchu.
Mezi pečením maso pravidelně polévejte sosem pomocí lžíce. Část šťávy můžete kromě jiného vlít do hrníčku. Tak budete mít k dispozici dostatek na polévání.
Servírování kanadských vepřových žeber
Upečená vepřová žebra ihned podávejte například s čerstvým kváskovým chlebem nebo rozpečenou bagetkou. Hodit se k pokrmu bude například i čerstvý strouhaný křen, kyselé okurky, nakládané cibulky, nebo třeba zeleninová čalamáda. Maso lze ochutit rovněž plnotučnou hořčicí či jakýmkoliv oblíbeným dipem. Přejeme vám dobré chutnání.