Bleskurychlá domácí pizza - postup přípravy
Milují vaše děti nebo třeba i partner pizzu? Pak jim nekupujte tu z pizzerie, ale vsaďte na lahodnější domácí. S následujícím receptem ji budete mít připravenou do půl hodiny a všichni se budou ve výsledku oblizovat.
Ingredience
Začněte s výrobou vláčného těsta na pizzu. V míse si smíchejte hladkou mouku spolu s kefírem, vejci, krupicovým cukrem, jedlou sodou, solí a vypracujte rukama vláčné těsto polotuhé konzistence.
Nyní si k ruce vezměte plech a vymažte jej trochou slunečnicového oleje. Na jeho dno navrstvěte připravené kefírové těsto a dobře rozprostřete.
Kompletace domácí pizzy a její pečení v troubě
V dalším kroku na kefírové těsto naneste rajčatovou omáčku a majonézu. Obě suroviny rozprostřete pomocí rovnoměrně mašlovačky. Na omáčku následně naneste na kostičky pokrájenou libovou šunku a dejte zapékat do trouby na cca 20 minut při teplotě 170 °C.
Posledních deset minut pak dopékejte pizzu s nastrouhaným tvrdým sýrem na povrchu, aby vznikla křupavá krusta.
Servírování rychlé domácí pizzy + tipy na různé variace
Upečenou domácí pizzu vyjměte z trouby, pokrájejte na přiměřeně velké kusy a podávejte teplé. Jinak je možné na těsto ve výsledku navrstvit cokoliv, co máte rádi (třeba olivy, kukuřici, ananas). Místo šunky lze použít i konzervovaného tuňáka a červenou cibuli na kolečka pokrájenou. Tvrdý sýr můžete rovněž nahradit mozzarellou. Ať už použijete jakékoliv ingredience, nechte si chutnat.