Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kreativní recepty z vajíček

Kreativní recepty z vajíček - postup přípravy

Rozšiřte si své kulinářské a kreativní obzory a inspirujte se následujícími recepty, díky kterým zpracujete vejce velmi netradičními způsoby. Jídlo tak nebude jen chutné, ale rovněž pěkné na pohled. Ne nadarmo se říká, že jíme i očima!

Ingredience pro:
1 porce

Vaječná omeleta ve tvaru květiny

Vajíčka natvrdo v netradiční úpravě

Kuchařka
Kuchařka:

Recept 1: Vaječná omeleta ve tvaru květiny

Připravili jste chutný zeleninový salát k obědu a chtěli byste jej něčím ozvláštnit? Potom vyzkoušejte připravit klasickou vaječnou omeletu, ovšem vytvarujte z ní květinu. Je to jednodušší, než se na první zdá! Co potřebujete?




  • 3 vajíčka
  • trochu soli
  • trochu slunečnicového oleje
  • 1 jarní cibulku
  • jemné sítko
  • nepřilnavou pánev

Jak připravit květiny z vaječné omelety?

Postupujte tak, že nejprve vejce spolu se solí vyšleháte v misce. Poté směs přeceďte přes sítko a také propasírujte. Nyní si rozpalte na pánvi trochu oleje a na něj vlijte vyšlehaná vajíčka. Omeletu opékejte z obou stran. Následně ji vyjměte, vysušte přebytečný tuk papírovými utěrkami, placku přehněte na půl, seřízněte nožem okraje, podélně udělejte několik řezů (na přehnuté straně), zarolujte a vaječnou květinu zafixujte například vláknem z jarní cibulky.

Recept 2: Vajíčka natvrdo v netradiční úpravě

Chcete připravit k snídani vejce natvrdo ve velmi netradiční úpravě? Pak je uvařte ve sklenici! Co potřebujete?


  • 3 až 4 vejce
  • trochu soli dle potřeby
  • větší sklenici z varného skla
  • menší sklenici z varného skla
  • hrnec
  • vodu

Jak připravit vejce natvrdo netradičně?

Vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky. Poté žloutky nalijte do menší sklenice z varného skla a dejte vařit do hrnce s vroucí vodou. Až budou žloutky hotové, vyjměte je a vložte větší sklenice z varného skla. Nakonec je přelijte bílky a dejte opět vařit. Možné je dosolit dle potřeby. Uvařené vejce natvrdo vyklopte ze sklenice, nakrájejte na plátky a podávejte s čerstvým pečivem a zeleninou.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů