Vepřová žebra v kořeněné marinádě - postup přípravy
Připravte pro svou rodinu velmi chutnou večeři v podobě lahodných vepřových žeber pečených v troubě. Díky kořeněné marinádě s medem a jablečným pyré budou skutečně neodolatelné. Všichni si budou chtít přidat!
Ingredience
Začněte tím, že si vepřová žebra pokrájíte ostrým nožem na menší kousky a poté je vložíte do velké mísy. Nyní si v menší míse připravte chutnou kořeněnou marinádu.
Smíchejte si sójovou omáčku spolu se sladkým kečupem nebo rajčatovou omáčkou, také přidejte přírodní med, sladkou mletou papriku, sušený česnek, mletý černý pepř, jablečné pyré, citronovou šťávu a čerstvé byliny dle preferencí (např. rozmarýn, bazalku, oregano).
Výslednou směs nalijte na vepřové maso, dobře promíchejte a nechte marinovat několik hodin v lednici, aby žebra natáhla všechny chutě.
Pečení vepřových žeber a jejich servírování
Po uplynutí doby marinování vyjměte žebra z lednice, vyskládejte na plech vystlaný alobalem, přikryjte rovněž hliníkovou fólií a pečte v předehřáté troubě na cca 180 °C po dobu 30 minut. Poté maso vyndejte, sejměte alobal z vrchu a vepřová žebra polijte sosem nebo zbylou marinádou.
Dopékejte dalších 15 až 20 minut. Dle potřeby průběžně podlévejte. Nakonec pokrm ihned podávejte například s čerstvým chlebem, plnotučnou hořčicí a čerstvým strouhaným křenem. Hodit se však budou i kyselé okurky i cibulky. Přejeme vám dobrou chuť.