Tvarohový koláč s bílou čokoládou - postup přípravy
Preferujete spíš vláčné dezerty, které dobře kloužou do krku? Pak budete mít jistě radost z následujícího tvarohového koláče s bílou čokoládou. Díky tvarohu je neskonale jemný a doslova se rozplývá v ústech.
Ingredience
Začněte tím, že si do mísy rozklepnete vejce. Ta pak rozmíchejte s krupicovým a vanilkovým cukrem. Následně přidejte krupici, kypřící prášek do pečiva, měkký tvaroh nebo ricottu a vypracujte hladké polotuhé těsto.
To nakonec vlijte do zapékací misky, kterou jste řádně vymazali změklým máslem. Použít však můžete i klasickou formu na koláč s pečícím papírem. Do těsta nakonec poklaďte kousky bílé čokolády anebo čokoládové bonbony a dejte péct do trouby na cca 20 minut při teplotě 180 °C.
Servírování tvarohového koláče s bílou čokoládou
Upečený tvarohový koláč s bílou čokoládou vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem dle libosti a nechte zcela vychladnout. Následně podávejte moučník pokrájený například s šálkem espressa, s čajem anebo s teplým kakaem. K porci se bude hodit i kopeček šlehačky. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé variace tvarohového koláče
Pokud rádi mlsáte spíš ovocné moučníky, můžete do tvarohového těsta před pečením zakomponovat klidně i jakékoliv oblíbené ovoce. Skvělá budou třeba nahrubo nastrouhaná jablíčka či vypeckované třešně a višně. Ovšem hodí se i čerstvé borůvky, jahody, meruňky anebo broskve. Dále lze kromě bílé čokolády vložit do těsta rovněž tu hořkou či mléčnou.