Nepečený dietní dort - postup přípravy
Honí vás mlsná, avšak držíte štíhlou linii? Pak si můžete smlsnout bez výčitek na nepečeném jogurtovém dortu, který je bezesporu nízkokalorický. Neobsahuje žádné sušenky, pouze se skládá z želatinového krému a ovoce.
Ingredience
Začněte tím, že si smícháte ovocnou šťávu s želatinou v prášku. Dle návodu pak svařte tekutinu na mírnějším plamenu do zhoustnutí. Dále si vyšlehejte bílý přírodní jogurt spolu s moučkovým cukrem a posléze do směsi zakomponujte i zchladlou želatinovou směs. Hmotu nakonec navrstvěte do formy na koláč a nechte tuhnout v lednici ideálně přes noc.
Řádně ztuhlý dort vyjměte z lednice, dozdobte bobulovitým ovocem dle výběru (hodí se borůvky, rybíz) a podávejte pokrájený na menší kousky. K porci lze servírovat i šálek kávy anebo čaj. Přejeme vám dobrou chuť.
Pokud budete chtít svůj želatinový dezert o něco málo vylepšit a nedržíte zrovna dietu, lze postupovat takto:
- Do jogurtového krému přidejte trochu čerstvé vyšlehané smetany anebo tučné zakysané smetany.
- Možné je krém navrstvit na nadrcené máslové či kakaové sušenky. Ideální jsou například BeBe sušenky.
- Nepečený želatinový dortík vylepšíte i kousky čerstvého ovoce, které pokladete ve vrstvách do formy a přelijete krémem. Vybírat můžete prakticky z jakýchkoliv druhů. Výtečné bude mango, kiwi, mandarinky, jahody, višně, třešně, borůvky, maliny anebo broskve a meruňky.
- Přelít ztuhlý nepečený dort z jogurtu lze i čokoládovou omáčkou anebo tou karamelovou.