Bramborové placky se šunkou, sýrem a petrželkou - postup přípravy
Pokud máte rádi klasické bramboráky, jistě si zamilujete i tento pokrm. Bramborové placky se šunkou a sýrem se hodí jak na svačinu, tak třeba i na rychlou večeři. Perfektně je doplní třeba dobře vychlazené pivo.
Ingredience
Nejprve si nahrubo nastrouhejte brambory, které jste si předtím oloupali a omyli ve vodě. Pak z nich vymačkejte šťávu a vložte je do mísy. V té je promíchejte s nahrubo strouhanou šunkou.
Dále i s tvrdým sýrem, se solí, mletým pepřem, jemně nasekanou petrželkou a nakonec přidejte i hladkou mouku s vejci. Ze všech surovin vypracujte homogenní těsto.
Smažení bramborových placek a jejich servírování
Nyní si rozpalte v pánvi trochu slunečnicového oleje a na něj pokládejte pomocí lžíce menší množství těsta. Placky smažte dozlatova z obou stran. Před podáváním je nechte okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
K pokrmu se bude hodit čerstvá zelenina anebo také ta nakládaná. Porci lze ovšem ochutit i oblíbenými studenými omáčkami a dipy. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé možnosti dochucení bramborového těsta
Kromě výše uvedených ingrediencí můžete do bramborového těsta zakomponovat dle libosti třeba lisovaný česnekový stroužek, sušené bylinky (majoránku, oregano, bazalku) anebo chilli koření. Hodit se bude pro doplnění i strouhaná mrkev či cuketa. Kromě šunky lze zvolit uzené maso, slaninu a klobásu. Tvrdý sýr pak skvěle nahradíte i parmezánem, mozzarellou nebo nivou (pozor však na její intenzivní slanost).