Nepečená roláda s jahodami a tvarohovým krémem - postup přípravy
Chystá se k vám cenná návštěva a chcete ji potěšit lahodným dezertem ke kávě? Pak vsaďte na jednoduchý a rychlý recept. Nepečená roláda s jahodami a tvarohovým krémem zachutná všem přítomným. Je velmi jemná a na jazyku se rozplývá!
Ingredience
Začněte nejprve přípravou krémové náplně, tj. v míse si vyšlehejte měkký tvaroh spolu s kondenzovaným mlékem.
Poté si také vytvořte pomocí mixéru ze smetany tuhou a nadýchanou šlehačku.
Tu do tvarohové směsi rovněž zakomponujte. Získáte tak homogenní směs, která cukrářské piškoty dokonale zvláční.
Nyní máčejte jednotlivé cukrářské piškoty v mléce (pár vteřin), aby mírně změkly. Následně je vyskládejte na dva pláty potravinové fólie.
Také je potřeba očistit jahody, pokrájet je na menší kousky a zamíchat do tvarohového krému. Když tak učiníte, naneste směs (rozdělte na poloviny) na cukrářské piškoty.
Nakonec vše zarolujte do rolády, utěsněte fólií a dejte do lednice chladit a tuhnout na několik hodin (ideálně přes noc).
Ztuhlou roládu vyjměte po několika hodinách z lednice, rozbalte z potravinové fólie a dozdobte dle preferencí. Použít můžete jak rozpuštěnou hořkou čokoládu, tak třeba tu mléčnou.
Dezert pokrájejte na stejně široké plátky a podávejte například s šálkem oblíbené kávy anebo s čajem.
Přejeme vám dobrou chuť.