Nepečený dezert z kondenzovaného mléka a citronové šťávy - postup přípravy
Spěcháte, avšak potřebujete pro své hosty připravit chutný dezert? Potom se pusťte do nepečené variace, která obsahuje pouze tři běžně dostupné ingredience. Vaše návštěva se bude oblizovat až za ušima!
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě do misky vymačkáte šťávu z citronu. Pomoci si můžete třeba vidličkou. Pak tekutinu přeceďte přes jemné sítko, aby neobsahovala drobné pecky.
Dále do citronové šťávy přilijte kondenzované mléko a asi patnáct minut suroviny šlehejte pomocí ručního mixéru. Měla by vám vzniknout hustější hmota krémovité konzistence.
Tvoření pohárů a jejich chlazení v lednici
Nyní si ještě v mixéru rozmělněte na jemný prášek máslové sušenky dle preferencí a ty pak rozdělte po lžících do jednotlivých pohárků. Na sušenky následně naneste pomocí cukrářského sáčku citronový krém.
Ten dozdobte třeba hoblinkami strouhané hořké čokolády a celými čerstvými jahodami. Před podáváním nechte dezerty v lednici vychladit alespoň půl hodiny.
Servírování nepečeného dezertu
Po důkladném vychlazení vyjměte poháry z lednice a podávejte svým hostům třeba s šálkem kvalitního espressa. Na tuto sladkou tečku po dobrém jídle nikdo nezapomene. Taková je to lahůdka! Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace krémové náplně
Kromě citronového krému můžete na nepečené dezerty pro své hosty použít i směs jiné chuti. Připravit ji můžete třeba z kondenzovaného mléka a trochy kakaové či čokoládové polevy (např. Pikao). Na náplň lze ovšem použít i karamelizované kondenzované mléko.