Zapečené brambory se sýrem, cibulí a šunkou - postup přípravy
Toužíte po originální příloze k masovému steaku? Potom vsaďte na zapečené brambory se sýrem, cibulí a šunkou! Jejich příprava vám nezabere příliš času a z výsledné chuti budete unesení. Pokrm je však možné podávat i jako plnohodnotný oběd anebo večeři.
Ingredience
Nejprve si uvařte ve vodě brambory ve slupce. Poté je přeceďte a po zchladnutí oloupejte. Následně každý kus brambory nastrouhejte nahrubo do velké mísy.
Dále si v pánvi rozpalte máslo a na něm orestujte najemno pokrájenou cibuli spolu s kostičkami šunky. Tuto směs pak zakomponujte do strouhaných brambor.
Dokončování bramborové směsi a její pečení v troubě
V další fázi ochuťte bramborovou směs se šunkou a cibulí solí, mletým pepřem, kajenským pepřem a také přidejte řecký jogurt s dijonskou hořčicí a nahrubo strouhaným ementálem.
Připravené těsto naneste na plech s pečícím papírem a nechte zapékat v troubě asi 20 až 25 minut při teplotě 200 °C. Poté můžete pokrm vyjmout, vytvořit do něj otvory vařečkou a do nich vlít celá vejce. Ta osolte dle potřeby a brambory dopékejte asi 10 minut.
Servírování zapečených brambor
Zapečené brambory se sýrem, cibulí, šunkou a také s vajíčky vyjměte z trouby a podávejte teplé s jakýmkoliv dipem a omáčkou. Přidat můžete k porci samozřejmě i klasický steak anebo jiný kus masa. Možné je vejce zcela v pokrmu vynechat. Připravíte tak zajímavou přílohu. Přejeme vám dobrou chuť.