Dietní jablečný koláč s ovesnými vločkami, kefírem, medem a skořicí - postup přípravy
Následující dezert si můžete bez výčitek dopřát kdykoliv během dne. Jablečný koláč s ovesnými vločkami, kefírem, medem a skořicí si zamilujete už po prvním soustu. Je velmi vláčný a dokonale doplní šálek čaje.
Ingredience
Nejprve si v míse vyšlehejte kefír spolu s vejci, měkkým tvarohem a medem.
Poté si v mlýnku rozmělněte na prášek ovesné vločky a taktéž přisypte k tvarohové hmotě.
Nakonec přidejte mletou skořici, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké homogenní těsto.
Nyní si k ruce vezměte jablka a ta oloupejte. Následně je zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Ty zanořte do těsta, které jste již navrstvily do kulaté formy na koláč s pečícím papírem.
Připravený dezert dejte do předehřáté trouby a pečte asi 35 až 40 minut při teplotě 180 °C.
Upečený koláč s jablky vyjměte z trouby, potřete medem smíchaným se skořicí a po zchladnutí podávejte pokrájený na menší porce.
Pakliže nedržíte dietu, můžete dezert servírovat i s kopečkem čerstvé šlehačky a s vanilkovou zmrzlinou. Hodit se bude k porci šálek kvalitního espressa, latté anebo i cappuccino.
Přejeme vám dobrou chuť!
Chcete si připravit vylepšenou verzi jablečného koláče? Pak do těsta před pečením zakomponujte například rozinky máčené v rumu, sušené ovoce i drcené vlašské anebo lískové oříšky. Kromě jablek pak můžete použít k výrobě koláče i zralé hrušky či jiné oblíbené ovoce.