Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlinový dort s kakaovým krémem a třešněmi

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Zmrzlinový dort s kakaovým krémem a třešněmi - postup přípravy

Na letní narozeninovou party je zmrzlinový dort jako dělaný. Co tedy vyzkoušet třeba ten kakaový s třešněmi? Až ho hosté ochutnají, budou se oblizovat až za ušima. Také je dost možné, že budou chtít přidat ještě jednu porci! Je vskutku fantastický!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Glazura

Kuchařka
Kuchařka:

Začněte tím, že si ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustíte hořkou čokoládu v míse, kterou jste smíchali se smetanou ke šlehání. V hotové glazuře pak máčejte vypeckované třešně a skládejte na plát pečícího papíru.




Než ovoce v čokoládě ztuhne, pusťte se do sušenkového těsta. V mixéru rozmělněte najemno čokoládové sušenky a ty pak přemístěte do mísy. Zde je zakápněte rozpuštěným máslem a také smetanou.

Vše důkladně promíchejte a vytvořte homogenní těsto. To navrstvěte do kulaté formy na koláč, kterou jste vystlali pečícím papírem (dno i okraje).

Nyní se pusťte do výroby krému. Do hustého sněhu si vyšlehejte smetanu a pak ji propojte s kondenzovaným mlékem a kakaovým práškem.


Nyní dort zkompletujte. Na dno sušenkového korpusu naneste část krému a na něj poklaďte několik třešní v čokoládě.

Poté postup opakujte do té doby, než formu zcela nezaplníte. Povrch dortu dozdobte několika zbylými třešněmi, pokapejte glazurou a dejte vše tuhnout do mrazáku ideálně přes noc.

Ztuhlý zmrzlinový dort vyjměte z mrazáku následující den a pokrájejte na stejně velké porce. Podávejte třeba s řádně vychlazeným mléčným koktejlem anebo s ledovou kávou.

Přejeme vám dobré chutnání!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů