Kuřecí plátky s vajíčkovou peřinou - postup přípravy
Zdá se vám po upečení kuřecí tak trochu sušší? Pak vyzkoušejte následující recept na kuřecí plátky s vajíčkovou „peřinou“. Díky lahodné směsi navrstvené na masu docílíte bezkonkurenčně dobrého oběda anebo večeře!
Ingredience
Nejprve si naplátkujte kuřecí prsa a jednotlivé kousky z obou stran okořeňte solí, pepřem a také mletou sladkou paprikou. Použít ovšem můžete i oblíbené sušené bylinky.
Následně si nakrájejte na menší kostičky vařená vejce a vložte je do mísy. Zde je propojte s omytým a na kostky pokrájeným rajčetem, jemně nasekanou cibulí, prolisovanými česnekovými stroužky, pepřem, solí a také majonézou.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Dále si kořeněné masové plátky vyskládejte na plech s pečícím papírem a na maso ještě naneste vajíčkovou směs. Takto dejte pokrm zapékat do trouby na cca 15 až 20 minut při teplotě 200 °C.
Servírování zapečených kuřecích plátků s vajíčkovou „peřinou“
Upečené maso s vajíčkovou „peřinou“ vyjměte z trouby a ihned podávejte. Jako příloha se hodí vařený brambor, opečený brambor, hranolky, bramborová kaše anebo klidně i čerstvé pečivo (chléb, rohlík, bageta, houska). Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Pokud nemáte zrovna po ruce kuřecí maso, můžete pokrm zcela určitě připravit třeba z toho krůtího anebo i vepřového (krkovice, panenka). Kromě výše uvedených surovin lze do vajíčkové směsi přidat i čerstvé bylinky typu petrželka, koriandr, pažitka a podobně.