Nakládané papriky v hořčičné omáčce - postup přípravy
Připravte si na chladnější měsíce lahůdku k masovým pokrmům v podobě nakládané papriky v hořčičné omáčce. Vše zvládnete během několika málo minut a až ochutnáte, budete se oblizovat! Kromě jiného je tato dobrota i zdravá!
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě omyjete červené sladké papriky. Posléze je očistěte od semínek a pokrájejte na tenčí proužky.
Dále si k ruce vezměte menší hrnec, nalijte do něj vodu a svařte v ní celé bobkové listy, celý černý pepř, sůl, krupicový cukr a ocet.
Až se bude roztok vařit, vložte do něj pokrájené papriky a marinujte asi čtvrt hodiny. Mezitím se pusťte také do hořčičné omáčky.
Nyní si v misce promíchejte plnotučnou hořčici spolu s rostlinným olejem (lze zvolit slunečnicový anebo řepkový).
Pak vyjměte pomocí sítka marinovanou papriku z roztoku a vložte do hořčičné omáčky. Vše důkladně promíchejte pomocí vařečky a začněte směs vrstvit do sterilizovaných sklenic.
Ty nakonec řádně zavíčkujte a umístěte do lednice. Po otevření nakládané papriky v hořčici co nejdříve zkonzumujte.
Pakliže tápete, s čím vlastně jíst nakládané papriky v hořčičné omáčce, poradíme vám. Hodit se bude tato lahůdka ke kuřecím plátkům, krkovici, vepřové panence a dokonce i k zapečeným francouzským bramborům. Skvěle také paprika doplní zapečené těstoviny, tj. šunkofleky a podobně. Jíst lze směs i samotnou s čerstvým pečivem.