Vaflový dezert se smetanovou náplní a jahodami - postup přípravy
Máte chuť na něco sladkého, avšak nechce se vám do zdlouhavého pečení? Pak vsaďte na vaflový dezert se smetanovou náplní a jahodami. Je výtečný a potěší kdejakého mlsouna. Nejvíce jím uděláte radost dětem!
Ingredience
Začněte tím, že si vyšleháte smetanu do tuhého sněhu spolu se smetafixem a moučkovým cukrem. Poté přidejte i sýr mascarpone a nízkotučný tvaroh. Všechny přísady promixujte do hladkého a nadýchaného krému. Následně si k ruce vezměte čerstvé jahody, omyjte je a očistěte.
Dokončování smetanové náplně, kompletace dezertu a jeho tuhnutí v lednici
V této fázi přidejte do smetanového krému na kostky pokrájené jahody a promíchejte špachtlí. Nakonec náplň naneste na vafle, které jste vyskládali vedle sebe do většího plechu nebo zapékací misky.
Povrch také překryjte zbylými vaflemi. Takto dejte zákusek tuhnout do lednice na několik hodin.
Servírování vaflového dezertu se smetanovou náplní a jahodami
Řádně vychlazený a ztuhlý dezert vyjměte z lednice, pokrájejte na menší kusy a podávejte třeba s šálkem kvalitního espressa, s latté anebo s cappuccinem. Přejeme vám dobrou chuť!
Jak vaflový dezert vylepšit?
Pokud připravujete dezert pro dospělé, můžete vafle před kompletací zákusku pokapat třeba oblíbeným likérem. Hodit se bude třeba griotka. Povrch zákusku pak lze přelít i čokoládovou polevou (z hořké i mléčné čokolády). Kromě jahod pak můžete do krému zakomponovat i jiné čerstvé ovoce. Skvělé budou vypeckované a nakládané višně, maliny, borůvky anebo i banán.