Cuketové řízky v těstíčku - postup přípravy
I vegetariánské pokrmy mohou dobře chutnat. Přesvědčit se o tom můžete třeba s cuketovými řízky obalovanými v jemném smetanovém těstíčku. Hodit se budou jako chuťovka k dobrému filmu anebo i jako příloha k masu.
Ingredience
Nejprve si omyjte cuketu, odkrojte okraje a naplátkujte ji. Kolečka následně z obou stran posolte a nechte pustit šťávu. Tu následně odsajte papírovými utěrkami.
Dále si připravte těstíčko k obalování cuketových řízků. V míse si vyšlehejte do pěny vejce spolu se solí a pepřem. Také přidejte hladkou mouku, zakysanou smetanu, jemně nasekaný čerstvý kopr a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.
Obalování cuket a jejich smažení v oleji
V další fázi cuketová kolečka obalte v hladké mouce a následně v připraveném těstíčku. Pak je smažte na rozpálením slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte zeleninu okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.
Servírování cuketových řízků
Usmažené cuketové řízky podávejte jak teplé, tak studené. Hodit se k nim bude rozhodně dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na vylepšení cuketových řízků
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete do těstíčka k obalování přidat i mleté chilli koření anebo jemně nasekanou chilli papričku. Vhodné jsou i jemně nasekané bylinky typu petrželka, koriandr, pažitka, jarní cibulka a podobně. Vsadit lze taktéž na sušené oregano, sušenou bazalku i majoránku, která dodá těstíčku zase odlišnou chuť. Záleží tedy na vašich preferencích.