Vyzkoušejte turecké sýrové koláče a nebudete litovat - postup přípravy
Říká se jim burek a jedná se o vynikající sýrové koláče, které svým vzhledem připomínají doutníky. Chcete-li vyzkoušet něco zcela nového a vychutnat si světové kuchyně, vyzkoušejte tento recept. Exotická chuť netradiční svačinky vás zaručeně potěší a vyzkoušíte díky tomu něco nového a vynikajícího. Vychutnají si to zajisté i všechny děti, protože děti jednoduše milují sýr. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, jak je pokrm lahodný, křehký a jemný.
Těsto
Náplň
Na dohotovení
Čerstvý sýr rozmačkejte vidličkou na malé kousky. Dejte ho do hluboké mísy, přidejte vejce a nasekaný kopr nebo petržel. Rozmíchejte tuto směs do hladka.
Listy filo těsta rozkrájejte tak, aby z každého vzniklo 8 trojúhelníků.
Každý trojúhelník těsta namažte rozpuštěným máslem. Na základnu (širokou část) každého trojúhelníku dejte polévkovou lžíci náplně.
Následně přeložte boční strany dovnitř a začněte balit do tvaru rohlíku. Rolujte, dokud nedosáhnete vrcholu. Ten musíte namazat máslem, aby se nemohl odlepit a vše drželo krásně zabalené.
Rolky můžete smažit na rozpáleném oleji, anebo je upéct v troubě (namazané máslem). Plech vyložte pečicím papírem, rozložte tam rolky a posypte je sezamovými semínky.
Pečte asi 10 minut na 200 stupňů.
Jíst je můžete teplé i studené.