Bramborové šišky s perníkem

i Zdroj fotografie: Lenka Sedláčková
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborové šišky s perníkem - postup přípravy

Bramborové šišky jsou velmi staré jídlo, které, ač bylo z těch jednodušších a takzvaně chudších, chutná neskutečně dobře. Paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o svůj osvědčený recept na šišky se strouhaným perníkem.
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim vejce, krupičku, polohrubou mouku a špetku soli a uhněťte hladké a homogenní těsto.

2. KROK

Z těsta vytvořte dlouhé válečky, které rozkrájejte na delší kousky. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte trochu soli a vhoďte do ní připravené bramborové šišky, které vařte asi 10 minut.

3. KROK

Po dovaření vylovte bramborové šišky z vody děrovanou lžící a nechte je důkladně okapat. Podávejte je posypané strouhaným perníkem a polité rozpuštěným máslem. Pokud chcete, můžete přidat i trochu moučkového cukru.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (83%) 139 hlasů
Nahlásit chybu
51 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt