Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové šišky s perníkem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborové šišky s perníkem - postup přípravy

Bramborové šišky jsou velmi staré jídlo, které, ač bylo z těch jednodušších a takzvaně chudších, chutná neskutečně dobře. Paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o svůj osvědčený recept na šišky se strouhaným perníkem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Brambory uvařte ve slupce doměkka, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim vejce, krupičku, polohrubou mouku a špetku soli a uhněťte hladké a homogenní těsto.

2. KROK

Z těsta vytvořte dlouhé válečky, které rozkrájejte na delší kousky. V hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte trochu soli a vhoďte do ní připravené bramborové šišky, které vařte asi 10 minut.

3. KROK

Po dovaření vylovte bramborové šišky z vody děrovanou lžící a nechte je důkladně okapat. Podávejte je posypané strouhaným perníkem a polité rozpuštěným máslem. Pokud chcete, můžete přidat i trochu moučkového cukru.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů