Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nebeská kuřecí roláda se slaninou, sýrem a houbami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Nebeská kuřecí roláda se slaninou, sýrem a houbami - postup přípravy

Nejbáječnější kuřecí roláda na světě je ta, kterou se vám dnes chystáme představit. Pokud ji připravíte jako pohoštění svým přátelům, připravte se na lavinu žádostí o recept. Zda ho s nimi budete sdílet, anebo si jej necháte pro sebe jako tajemství, to už necháme na vás. Rozhodně však na ní není vůbec nic těžkého, z čehož budete mít radost i vy, kuchař.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

K přípravě rolády použijte celá prsa z jednoho kuřete, zbavená kostí. Poloviny od sebe neoddělujte a nechte je pohromadě.




Prsíčka položte na prkénko spodní stranou vzhůru. Vezměte ostrý nůž a nakrojte prsíčka podélně tak, aby bylo možné je rozevřít do stran a vytvořili jste tak dvakrát větší kus masa, než jste měli na začátku.

Paličkou pak masový plát rozklepejte do tenké vrstvy. Posypejte ho čerstvě mletým černým pepřem a solí.

Po celém povrchu jej potřete majonézou a vyložte plátky sýra.

Čerstvé žampiony nakrájejte ostrým nožem na plátky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a nechte na něm osmažit houby dozlatova. Během smažení je osolte a opepřete a ještě chvilku restujte za častého míchání.

Restované houby rozprostřete na sýrem vyložené maso a stočte ho do těsné rolády.


Na prkénko rozložte plátky slaniny takovým způsobem, aby se z jedné dlouhé strany vzájemně překrývaly a vytvořily tak velký slaninový plát. Doprostřed tohoto plátu položte kuřecí roládu a zatočte ji do slaniny.

Připravte si plech vyložený pečicím papírem a vložte na něj hotovou roládu spojem dolů, aby se nerozbalovala. Vložte plech s masem do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dobrotu kolem 35 minut.

Hotovou roládu rozkrájejte na porce podle přeložených plátků slaniny a podávejte přelité smetanovou omáčkou a doplněné o bramborovou kaši a čerstvou zeleninu.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů