Těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce z pánve - postup přípravy
Rychlá, snadná a chutná večeře z jedné pánve. To jsou těstoviny s kuřecím masem v rajčatové omáčce, které jsou nejen nenáročné na čas a suroviny, ale také na množství použitého nádobí. Tento recept svou jednoduchostí a zábavností potěší jak strávníky, tak i samotného kuchaře. Pojďte se pobavit při vaření a pochutnat si na výsledku.
Ingredience
Oloupejte cibuli, rozpulte ji a nasekejte na půlkulaté plátky.
Očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
Na kamnech zahřejte hlubokou pánev s trochou olivového oleje. Když je horká, vhoďte na ni krájenou cibuli a strouhanou mrkev a společně pár minut smažte.
Umyjte a osušte kuřecí prsíčka. A rozkrájejte je nejprve na proužky a ty pak rozdělte na menší kostky.
Když je zelenina v pánvi zlatavá, přihoďte na ni kuřecí maso a opékejte, dokud z povrchu nezezlátne.
Přidejte do pánve čtyři polévkové lžíce rajčatové omáčky nebo dvě lžíce rajčatové pasty a rozmíchejte ji s ostatními surovinami v pánvi. Nechte chvilku probublat a přidejte sůl, mletý černý pepř, červenou papriku a provensálské bylinky. Pánev přiklopte pokličkou, stáhněte plamen na minimum a vařte asi 7 minut.
Do pánve nasypejte 300 gramů těstovin, zalijte půllitrem vody. Přiklopte pokličkou, zvyšte plamen na střední úroveň a přiveďte k varu. Nechte bublat asi 10 minut, dokud těstoviny nenasáknou všechnu vodu. Znovu promíchejte a ihned čerstvé podávejte.
Pokud chcete, můžete navrch těstovin nasypat podle chuti strouhaný parmazán nebo jiný druh sýra, který máte rádi.
Přejeme vám spoustu zábavy při vaření a hlavně dobrou chuť.