Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémové nepečené řezy à la ruská zmrzlina

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 180 minut

Krémové nepečené řezy à la ruská zmrzlina - postup přípravy

Kdo by nemiloval slavnou ruskou zmrzlinu! Pokud i vy patříte mezi ty, kdo jí nedokáží odolat, vyzkoušejte tyto jemné, krémové řezy, které se jí svou chutí velice podobají.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková
1. KROK

Nejprve ve středně velkém nebo větším kastrůlku smíchejte mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr a škrob. Poté dejte kastrůlek na rozehřátý sporák a za stálého míchání vše vařte, dokud směs nezhoustne a nevznikne hladký, lepivý pudink. Ten poté sejměte z plotny a nechte bokem zcela vychladnout.

2. KROK

Jakmile je pudink o pokojové teplotě, začněte do něj postupně přidávat smetanový sýr a vyšlehejte hladký krém. U tohoto kroku je velmi důležité to, aby smetanový sýr byl také o pokojové teplotě. Obě suroviny tak do sebe správně zapadnou, nebudou se tvořit hrudky a nic podobného.

3. KROK

Nyní budete potřebovat dortový ráfek o rozměrech 20×15 centimetrů, který položte na tác či jinou podložku. Poté do něj rovnoměrně vedle sebe vyskládejte polovinu potřebných sušenek. Okraje ráfku nyní vyložte acetátovou fólii na dorty. Na sušenky poté navrstvěte vzniklý krém a na jeho povrch vyskládejte zbytek sušenek stejně jako na začátku.

4. KROK

Hotový dezert poté dejte na minimálně 3-4 hodiny do lednice. Před podáváním ho stačí pouze rozkrájet na rovnoměrné porce, posypat moučkovým cukrem a servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem


Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů