Krémové nepečené řezy à la ruská zmrzlina - postup přípravy
Kdo by nemiloval slavnou ruskou zmrzlinu! Pokud i vy patříte mezi ty, kdo jí nedokáží odolat, vyzkoušejte tyto jemné, krémové řezy, které se jí svou chutí velice podobají.
Ingredience
Nejprve ve středně velkém nebo větším kastrůlku smíchejte mléko, vejce, cukr, vanilkový cukr a škrob. Poté dejte kastrůlek na rozehřátý sporák a za stálého míchání vše vařte, dokud směs nezhoustne a nevznikne hladký, lepivý pudink. Ten poté sejměte z plotny a nechte bokem zcela vychladnout.
Jakmile je pudink o pokojové teplotě, začněte do něj postupně přidávat smetanový sýr a vyšlehejte hladký krém. U tohoto kroku je velmi důležité to, aby smetanový sýr byl také o pokojové teplotě. Obě suroviny tak do sebe správně zapadnou, nebudou se tvořit hrudky a nic podobného.
Nyní budete potřebovat dortový ráfek o rozměrech 20×15 centimetrů, který položte na tác či jinou podložku. Poté do něj rovnoměrně vedle sebe vyskládejte polovinu potřebných sušenek. Okraje ráfku nyní vyložte acetátovou fólii na dorty. Na sušenky poté navrstvěte vzniklý krém a na jeho povrch vyskládejte zbytek sušenek stejně jako na začátku.
Hotový dezert poté dejte na minimálně 3-4 hodiny do lednice. Před podáváním ho stačí pouze rozkrájet na rovnoměrné porce, posypat moučkovým cukrem a servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.