Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké domácí sladké preclíky z tvarohového těsta

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Křehké domácí sladké preclíky z tvarohového těsta - postup přípravy

Jen čtyři základní suroviny, které máte nejspíš neustále doma. K tomu pár minut času a rozehřátou troubu a o nekonečně voňavé sladké potěšení máte vystaráno. Pokud se poohlížíte po výborném receptu na domácí sušenky, pak jste právě jeden skvělý našli.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do mísy vložte sto gramů másla, které předem nakrájejte na menší kostky. Přisypejte sáček vanilkového cukru, přidejte špetku soli a vidličkou míchejte a třete, dokud nezískáte pastovitou konzistenci. K té pak vyklopte tvaroh a pokračujte dále s mícháním (pokud chcete, můžete vidličku vyměnit za elektrický šlehač, práce pak půjde snáze od ruky).

2. KROK

Do čisté misky prosejte přes jemné sítko hladkou mouku a prášku do pečiva, abyste je zbavili zatvrdlých hrudek a obě přísady důkladně promíchejte, aby se prášek do pečiva smísil s celým objemem mouky. Tuto směs pak po částech zapracujte do tvarohové směsi. Nejprve těsto hněťte hnětačem či vidličkou a v pozdější fázi pak rukama. Výsledkem by mělo být jemné, homogenní a nelepivé těsto.

3. KROK

Ze získaného těsta vyválejte dlouhý a silný váleček, který nakrájejte na menší kousky.

4. KROK

Každý z nich pak zformujte rovněž do tvaru malého válečku a ten stočte do charakteristického tvaru preclíku a zajistěte konce, aby se nerozlepovaly. Každý preclík pak namočte do misky s cukrem.

5. KROK

Připravte si plech na pečení, který vyložte pergamenovým papírem a vyskládejte na něj v mírných rozestupech připravené preclíky. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte je po dobu 10 až 15 minut, dokud na povrchu mírně nezezlátnou. V tu chvíli máte dopečeno, nechte preclíky trochu zchladnout a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů