Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené těstovinové špízy s klobásou, kukuřicí, olivami a sýrem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené těstovinové špízy s klobásou, kukuřicí, olivami a sýrem - postup přípravy

Levná rodinná večeře nemusí vypadat ani chutnat nevýrazně, natož fádně. Důkaz vám přinášíme níže v našem novém receptu na zapečené těstovinové špízy. Ano, čtete správně. Je to tak trochu pizza, ale z těstovin. Velmi zajímavé prolnutí dvou proslulých italských pokrmů dalo vzniknout pokrmu, který je snadný, rychlý, chutný, levný, a přitom velmi originální.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Do hrnce nalijte 800 mililitrů vody a přiveďte ji k varu. Když začne vřít, přidejte jednu lžičku soli a jednu lžičku olivového oleje. Vsypte do vroucí vody těstoviny penne a vařte je asi 10 minut. Pak je slijte a nechte mírně oschnout a okapat. Připravte si špejle a suché těstoviny napíchejte vedle sebe na špejli, čímž vytvoříte špíz. Ten pak položte na plech vyložený pečicím papírem. Stejným způsobem zpracujte i veškerý zbytek těstovin. Měly by stačit na 8 až 9 špejlí.

2. KROK

Do misky nalijte dvě lžíce kečupu a přidejte k němu jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Silikonovým štětcem směs promíchejte a potřete s ní povrch všech těstovinových špízů. Salám nakrájejte na kolečka, stejně jako zelené a černé olivy. Nejprve rozmístěte na povrch špízů kolečka salámu, poté zelené olivy, a nakonec černé olivy.

3. KROK

Nastrouhejte sýr, nejlépe čedar nebo mozzarellu, a zasypejte jím povrch všech špízů. Na sýr pak nasypejte rovnoměrně konzervovanými zrny kukuřice. Poté opakujte vrstvu všech ingrediencí ještě jednou. To znamená, že na sýr opět vyskládáte kolečka salámu a zelených i černých oliv. Vrstvu sýra a kukuřice již ale neopakujete. Díky tomu vznikne krásný a zdobený povrch každého těstovinového špízu.

4. KROK

Plech s připravenými špízy vložte do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C a zapékejte je po dobu kolem 20 minut, aby se ingredience na špízech opekly, sýr se roztavil a těstoviny ještě trochu změkly. Po dopečení nechte špízy mírně zchladnout, abyste se nespálili, a ještě čerstvé, dokud se sýr krásně táhne, podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů