2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu - postup přípravy
Pojem „teplá večeře“ získává nový rozměr. V záplavě nejrůznějších receptů na talíře plné masa a zeleniny jsme málem zapomněli na geniální jednoduchost obyčejných baget, které ale dokážou zastat úplně stejnou roli jako kterýkoliv jiný pokrm takzvaně „z jednoho pekáčku“. Dnes vám představíme dvojici úplně jednoduchých a rychlých receptů na plněnou bagetu, které vás bezpochyby nadchnou.
Zapečená bageta se šunkou a balkánským sýrem
Italská bageta s mletým masem, rajčaty a sýrem
Bagetu položte na prkénko a ostrým nožem vyřízněte z prostředka dlouhý obdélník, který vyjměte ven, čímž získáte jakousi dutou lodičku. Do hluboké misky vyklepněte dvě vajíčka. Šunku nakrájejte na menší kostky, které vsypte do misky k vajíčku a vše vidličkou rozkvedlejte do jednolité konzistence. Sýr feta pak rozlámejte na drobné kousky, které přidejte do směsi vajíček a šunky a opět promíchejte.
Touto směsí pak naplňte dutinu v bagetě tak, aby byly všechny přísady rovnoměrně rozprostřeny po celé její délce. Vložte bagetu do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte ji asi 15 minut, dokud vajíčko uvnitř neztuhne a povrch bagety nezezlátne.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemné kostičky. Vhoďte je na pánev s trochou olivového oleje a nechte ji smažit, dokud nezesklovatí. Pak přidejte do pánve dvě polévkové lžíce rajčatové omáčky, promíchejte a vložte do pánve mleté maso, které ihned co nejvíce rozmělněte, aby se v něm nevytvořily kompaktní hrudky. Promíchejte a restujte, dokud maso nezačne zlátnout. Pak ho osolte a opepřete, přidejte drcený kmín, promíchejte a pokračujte v restování. Nakonec přisypejte jednu lžičku italských bylinek.
Vyřízněte uprostřed bagety dlouhý obdélník a vyjměte střídku, abyste vytvořili prostor pro naplnění. Otvor v pečivu naplňte opečenou masovou směsí, povrch zasypejte rozdrobenou mozzarellou a vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak už jen bagetu rozkrájejte na porce a podávejte.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.