2 zdravé chleby z ovesných vloček - postup přípravy
Přinášíme vám ne jeden, ale rovnou dva úžasné recepty na domácí chléb z ovesných vloček, které si oblíbíte jak díky jejich chuti, tak i snadné přípravě. Po ochutnání se jich nebudete moci nabažit, navíc jsou pro tělo nesmírně zdravé.
Ovesný chléb s ořechy
Semínkový ovesný chléb
Ovesný chléb s ořechy
Do větší mísy nasypejte ovesné vločky a přidejte k nim rozklepnutá vejce. Obojí spolu promíchejte a poté do směsi přidejte lžičku soli a trošku bílého jogurtu. Zapracujte suroviny do sebe a postupně přidávejte po troškách další jogurt. Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a přidejte je do mísy spolu s dýňovými a slunečnicovými semínky.
Nakonec do těsta zapracujte prášek do pečiva. Formu na pečení o velikosti 30×11 cm vyložte pečicím papírem a těsto do ní zarovnejte. Nasypejte na něj ještě sezamová semínka a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 35 minut.
Semínkový ovesný chléb
Do větší mísy rozklepněte obě vejce a mírně je rozšlehejte metličkou. Přidejte k nim bílý jogurt a pokračujte ve šlehání. Dále do směsi zašlehejte i sůl. Ovesné vločky dejte do mixéru a rozmixujte je najemno. Dejte je zvlášť do misky a přidejte k nim prášek do pečiva, obojí promíchejte. Výslednou směs po částech zapracovávejte do jogurtovo-vaječné směsi.
Formu o velikosti 30×11 cm vyložte pečicím papírem. Těsto vychází na polovinu velikosti této formy, tudíž jej naneste jen na jednu její polovinu a zarovnejte ho. Slunečnicová, dýňová, sezamová a lněná semínka smíchejte dohromady a nasypejte je na vrch těsta. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte chléb po dobu 25 minut. Poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!