3 chutné recepty na nedělní oběd - postup přípravy
Přijde vám vzácná návštěva a nevíte jak je ohromit chutným nedělním obědem? Přinášíme vám několik tipů na zajímavé pokrmy, které vaše hosty překvapí a vy budete za dobrého kuchaře.
Pečený cop:
Kachna s mandarinkami:
Hovězí medailonky:
Pečený cop
Maso si umyjte a osušte papírovými utěrkami. Maso rozřízněte podélně tak, aby připomínalo prameny na copy, panenku okořeňte.
Cibuli si nakrájejte na kroužky a pokládejte na maso. To potřete šťávou z granátového jablka a maso v tom nechte marinovat 3 hodiny.
Marinovanou panenku zapleťte jako cop. Nakrájejte si sušené švestky na plátky, nastrouhejte tvrdý sýr a vše naplňte panenkou.
Troubu si předehřejte na 220 stupňů a panenku pečte zhruba 25 minut.
Hotový cop můžete ozdobit semínky granátového jablka a salátem. Podávejte k pečeným bramborám. Kombinace sladkého granátového jablka se slaným masem je božská.
Kachna s mandarinkami
Kachnu osolte a opepřete. Smíchejte šťávu z jedné mandarinky se sójovou omáčkou a medem. Touto směsí natřete kachnu a nechte odpočívat 1 hodinu.
Oloupejte si mandarinky a kiwi – to nakrájejte na plátky a vše vložte do kachny.
Pekáč vyložte alobalem a kachnu na něj položte. Pokapejte zbývající medovou omáčkou a kolem kachny přilijte vodu. Troubu nastavte na 180 stupňů a pečte 2,5 hodiny.
Postupně kontrolujte vypařenou vodu a podle potřeby dolévejte, ať maso není suché.
Hotové jídlo můžete ozdobit čerstvými mandarinkami a bylinkami. Exotické jídlo servírujte hostům jako originální pokrm s jakýmkoliv knedlíkem.
Hovězí medailonky
Na rozehřáté pánvi osmahněte česnek společně s šalotkou a estragonem. Nechte provonět a přilejte bílé víno, směs nechte několik minut vařit a poté nalijte vývar. Poduste 10 minut.
Nakrájejte si hovězí maso na medailonky, ty opepřete a osolte. Maso vložte do zapékací misky na alobal a na ně nalijte hotovou omáčku. Pečte při teplotě 180 stupňů 20 minut.
Hovězí medailonky se skvěle doplňují k hranolkům či jinou úpravou brambor.