3 recepty na jednohubky z toastového chleba - postup přípravy
Pokud potřebujete nazdobit sváteční tabuli a zajistit, aby všem chutnalo, je vhodné vyrobit několik druhů jednohubek. Vypadají a chutnají skvěle.
Jednohubky ze dvou druhů chleba
Jednohubky s avokádem a křepelčím vejcem
Jednohubky s uzeným lososem
Jednohubky ze dvou druhů chleba
Z plátku tmavého chleba okrájejte kůrky. Poté je okrájejte ze světlého toastového chleba tak, aby měl stejnou velikost jako chléb tmavý. Namažte tmavý plátek smetanovým sýrem. Položte na něj plátek čedaru. Přiklopte ho světlým toastovým chlebem a rozdělte vzniklý „sendvič“ na čtyři čtvercové části.
Vršek toastového chleba namažte trochou smetanového sýru a navrch dejte kousek listu salátu. Do cherry rajčete vykrojte jakýsi srpek. Z mozzarelly ukrojte podobně velký srpek, vložte ho do rajčete, položte na jednohubku a zafixujte párátkem.
Jednohubky s avokádem a křepelčím vejcem
Dejte do misky vypeckované zralé avokádo, rozdělte ho na několik částí, zakápněte citronem, osolte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte smetanový sýr a promíchejte. Plátky toastového bílého chleba poválejte válečkem a okrájejte z něho kůrky.
Namažte plátek toastového chleba avokádovou pomazánkou, položte na vrch plátek čedaru, pak ho srolujte do ruličky a tu rozkrojte na 3 díly. Rozpulte vařené křepelčí vejce. Na párátko nabodněte olivu, pak půlku vejce, na ruličku položte kousek listu salátu a párátkem vše zafixujte k sobě.
Jednohubky s uzeným lososem
Plátky toastového bílého chleba poválejte válečkem a okrájejte z nich kůrky. Namažte ho smetanovým sýrem a položte na něj tenký plátek uzeného lososa. Smotejte vše do ruličky, přičemž můžete vnitřní stranu toastového chleba na závěr potřít smetanovým sýrem, který poslouží jako „lepidlo“. Díky tomu se rolka nebude rozbalovat. Poté ji rozkrojte na 3 části.
Malé mozzarelly a cherry rajčata rozkrojte na půl. Na každou třetinu rolky dejte lístek petrželky, na párátko nabodněte půlku mozzarelly, půl rajčete a petrželku párátkem zafixujte k rolce.