Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Alfajores aneb Sušenky plněné karamelem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Alfajores aneb Sušenky plněné karamelem - postup přípravy

Navštivte o Vánocích Argentinu, prostřednictvím tradičních argentinských sušenek. Alfajores jsou plné karamelu, arašídů, kokosu a doslova se rozplývají na jazyku.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Na obalení a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kukuřičným škrobem a kypřicím práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, dohladka a do směsi nakonec vešlehejte vejce.

2. KROK

Do vzniklé směsi postupně zapracujte moučnou směs a ze vzniklého těsta vytvářejte bochánky o průměru, přibližně, 6 cm. Bochánky přikryjte sáčkem a vložte je na 10–15 minut do lednice.

3. KROK

Poté kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 12–15 minut.

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Alfajores by měly být upečené dozlatova.

4. KROK

Nyní připravte směs na obalování. Arašídy rozmixujte najemno a vsypte je do mísy. Do druhé mísy nachystejte strouhaný kokos a do třetí zkaramelizované kondenzované mléko.

5. KROK

Spodní stranu sušenky pomažte kondenzovaným mlékem, přilepte k ní druhou sušenku. Okraje slepených sušenek pomažte náplní a cukroví obalte v kokosu. Některé sušenky obalte v arašídech.

6. KROK

Tip: Při obalování se můžete řídit postupem, uvedeným níže ve videu. Uvedené množství ingrediencí je určeno k obalení přibližně 8 ks sušenek.

7. KROK

Alfajores servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Toto originální cukroví můžete servírovat jako součást vánoční tabule, ale také k odpolední kávě během celého roku.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů