Alfajores aneb Sušenky plněné karamelem - postup přípravy
Navštivte o Vánocích Argentinu, prostřednictvím tradičních argentinských sušenek. Alfajores jsou plné karamelu, arašídů, kokosu a doslova se rozplývají na jazyku.
Těsto
Na obalení a posypání
Mouku smíchejte s kukuřičným škrobem a kypřicím práškem do pečiva. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, dohladka a do směsi nakonec vešlehejte vejce.
Do vzniklé směsi postupně zapracujte moučnou směs a ze vzniklého těsta vytvářejte bochánky o průměru, přibližně, 6 cm. Bochánky přikryjte sáčkem a vložte je na 10–15 minut do lednice.
Poté kousky těsta vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 12–15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Alfajores by měly být upečené dozlatova.
Nyní připravte směs na obalování. Arašídy rozmixujte najemno a vsypte je do mísy. Do druhé mísy nachystejte strouhaný kokos a do třetí zkaramelizované kondenzované mléko.
Spodní stranu sušenky pomažte kondenzovaným mlékem, přilepte k ní druhou sušenku. Okraje slepených sušenek pomažte náplní a cukroví obalte v kokosu. Některé sušenky obalte v arašídech.
Tip: Při obalování se můžete řídit postupem, uvedeným níže ve videu. Uvedené množství ingrediencí je určeno k obalení přibližně 8 ks sušenek.
Alfajores servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Toto originální cukroví můžete servírovat jako součást vánoční tabule, ale také k odpolední kávě během celého roku.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус