Ananasový krém z kondenzovaného mléka - postup přípravy
Svěží ananasová příchuť tohoto krému se dokonale hodí pro nejrůznější letní dorty, cupcaky a jiné dezerty, které ozdobí stůl při vaší party nebo oslavě. Je nádherně žlutý a voní jako havajský sen.
Ingredience
Ananasový džus nalijte do rendlíku, přidejte k němu lžíci cukru a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile se cukr rozpustí a směs začne bublat, stáhněte oheň na minimum a nechte vše mírně probublávat 5 minut. Poté redukovanou šťávu slijte do studené misky a nechte ji vychladnout.
Změklé máslo vložte do mísy a elektrickým šlehačem ho vyšlehejte do krémové konzistence, což bude trvat kolem 1 minuty. Přilijte k němu plechovku slazeného kondenzovaného mléka a pokračujte ve šlehání, dokud se obě ingredience nespojí (cca další 1 minutu).
Nakonec přilijte zredukovaný ananasový džus a šlehejte další 1 minutu. Pokud chcete, můžete do krému přidat kapku žlutého potravinářského barviva, díky níž získá svěží ananasovou barvu. Krém s barvivem šlehejte tak dlouho, dokud se barva nesjednotí. Hotový krém promíchejte stěrkou, naplňte jím zdobicí sáček a ozdobte jím své dezerty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.