Andělské řezy - postup přípravy
Svěží řezy podle receptu od paní Katky Sojkové vás nadchnou svojí jemnou chutí a nadýchanou náplní. Nejlépe chutnají pořádně vychlazené.
Ingredience
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků poté vyšlehejte tuhý sníh a ze žloutků, vody a cukru naopak pěnu. Do pěny ze žloutků přimíchejte mouku, prášek do pečiva a nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků.
Těsto na piškot nalijte na vymazaný a vysypaný plech a dejte ho péct do trouby předehřáté na 165 °C na zhruba 25 minut. Po upečení ho nechte vychladnout.
Zatímco piškot chladne, nastrouhejte jablka a dejte je spolu s cukrem vařit na asi 20 minut. Vařte je, dokud nebudou měkká.
Do vařených jablek přidejte dva vanilkové pudinky smíchané s trochou vody. Směs nechte jemně probublat a pak ji stáhněte z plotny. Dle chuti přidejte skořici.
Směs s jablky natřete na vychladlý korpus. Vyšlehejte obě smetany ke šlehání na tuhou šlehačku a potřete jimi vrstvu jablek. Řezy nechte přes noc ztuhnout v lednici a podávejte je přiměřeně vychlazené.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.